از طراحی و اجرای نخستین خط تلگراف در آلمان تا طراحی سیستم‌های اتوماسیون صنعتی مدرن با زیمنس

شرکت زیمنس، تاسیس 1848، شرکت معتبر صنعتی در آلمان است که در حوزه‌های بسیاری نظیر صنعت، سلامت، زیرساخت،انرژی، صنایع شهری و ... فعالیت دارد و با سابقه درخشان 170ساله از شرکت زیمنس با عنوان آینه تمام نمای تاریخ مهندسی آلمان یاد می‌شود.
کمپانی زیمنس با اشتغال‌زایی مستقیم برای 380هزارنفر در 190 کشور جهان و دفتر اصلی مستقر در مونیخ، پادشاهی خود را در پنج حوزه انرژی، صنایع و تجهیزات وابسته، پزشکی و پیراپزشکی، موبیلیتی –شامل سامانه‌های قدرت،خودروهای ریلی برای ترابری عمومی، سامانه‌های راهنما و هدایت راه‌آهن و طراحی راه‌آهن برقی- و زیرساخت‌های شهری به اثبات رسانده است.



وابستگی روزافزون دنیا به صنعت و پیشرفت لحظه‌ای آن باعث شده تا نیاز به تجهیزات و دستگاه‌هایی پیدا کنیم که وابستگی صنایع به نیروی انسانی را کمتر کند و در همان حال بسیاری‌ از کارها و عملیات‌ها، در هرنوع خط تولید و یا سرویس‌های خدمت‌رسانی، بصورت اتوماتیک صورت پذیرد، افزایش داشته‌باشد. این تجهیزات صنعتی توسط شرکت‌های سازنده مختلفی نظیر Siemens در سرتاسر دنیا در حال تولید و عرضه به بازار است و شرکت زیمنس نیز از پیشتازان و تامین‌کنندگان بزرگ این بازار است.
PLC انقلابی در صنعت بود که با ظهور آن کنترل و مدیریت فرآیندهای صنعتی مختلف در مسیری هموارتر قرار گرفت و امروز بیشتر صنایع از پی‌ال‌سی در مراحل مختلف تولید و نظارت بر آن استفاده می‌کنند.
PLC یک کامپیوتر دیجیتال برای محیطهای صنعتی است که برای انجام فرآیندهای نظارتی و کنترل در محیطهای صنعتی طراحی شده است. بیشتر پی‌ال‌سی‌ها ماژولار هستند و کاربر به راحتی می‌تواند مجموعه ای از فعالیت‌های کنترلی از جمله کنترل گسسته، کنترل آنالوگ، کنترل PID، کنترل موقعیت، کنترل موتور، ارتباط سریال و شبکه های پرسرعت را به فرآیند اضافه کند. در مقایسه با فناوری های قدیمی، استفاده از PLC راحت تر، قابل اطمینان تر، مقرون به صرفه تر و بسیار متنوع تر می باشد.


پی‌ال‌سی کاملا مشابه کامپیوترهای شخصی که در خانه داریم می‌باشد. هم کامپیوترهای خانگی و هم PLC دارای منبع تغذیه، CPU، ورودی و خروجی یا I / O، حافظه و نرم افزار عملیاتی می باشند. بزرگترین تفاوت در این است که PLC می تواند فرآیندهایی را بطور گسسته و مداوم انجام دهد که کامپیوتر قادر به انجام آن نیست و پی‌ال‌سی برای محیط های خشن صنعتی بسیار بهتر است. یک PLC می تواند با توجه به نیاز عملیاتی فرآیند برنامه ریزی شود. در صنعت تولید، به دلیل تغییر در ماهیت تولید، نیاز به برنامه ریزی مجدد وجود خواهد داشت. برای غلبه بر این دشواری، سیستم های کنترل مبتنی بر PLC معرفی شدند.


شرکت SIEMENS تولیدکننده انواع سیستم‌ها و تجهیزات الکترونیکی و مکانیکی مورد نیاز صنایع مختلف است و پی ال سی زیمنس که با نام تجاری SIMATIC معرفی شده است مورد استفاده در بسیاری از صنایع دنیا می باشد. علاوه بر پی ال سی، کمپانی زیمنس به تولید محصولاتی مانند انواع درایوها، MINI PLC، HMI و... می پردازد و کیفیت و عملکرد مطلوب محصولات این شرکت باعث شده تا استقبال زیادی از محصولات این شرکت شود و این کیفیت و عملکرد بسیاری از کمپانی‌های بزرگ تجهیزات و محصولات مورد نیاز خود را از زیمنس تهیه می‌کنند.

پی ال سی‌ها در طبقه بندی محصولات سیمتیک(SIMATIC(SIEMENS قرار گرفته و این محصولات در دو مدل compact و modular تولید و عرضه می‌شوند.

پی ال سی های فشرده (compact) بدین صورت هستند که تمامی ماژول های ورودی و خروجی و منبع تغذیه و واحد پردازش مرکزی به صورت پیش‌فرض در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و به هم متصلند. در پی ال سی های ماژولار (Modular) این قطعات از هم جدا بوده و کاربر می‌تواند قطعات مورد نیاز خود را انتخاب نموده و آنها را در کنار یکدیگر قرار دهد.


PLCهای زیمنس در 5 گروه خانوادگی تولید شده‌اند:



Simatic S5:

این خانواده از سال 1979 در چرخه تولید و عرضه به بازار قرار گرفت و در مدلهای 90U, 95U, 101U, 100U, 105, 110, 115,115U, 135U و 155U در دسترس بود. پی ال سی سیمتیک اس5 در هردو مدل compact و modularعرضه شده است. تولید این سری از پی‌ال‌سی‌های زیمنس تا سال 1997 ادامه داشت و پس از آن متوقف شد. برخی از ماژولهای این سری همچنان در چرخه تولید قرار دارند.


Simatic S7:

با پیشرفت تکنولوژی و نیاز به تجهیزات با سرعت و کیفیت بالاتر، درسال 1994 زیمنس اقدام به معرفی و تولید سری SIMATIC S7 نمود. این مجموعه نسخه به روزتری از S5 بود که دارای سخت‌افزار و ماژولهای متنوع‌تر و جدیدتر و با قابلیتهای شخصی سازی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بیشتر نسب به نسل قبلی خود است. سری سیمتیک اس7 نیز مانند نسل قبلی خود در دو مدل ماژولار و کامپکت تولید شده است.


Simatic C7:

این سری از SIMATIC ترکیبی از سری S7-300 و Operator Controller است که علاوه بر کنترل فرآیند، قابلیت نمایش اطلاعات مربوطه را نیز داراست. تولید این سری همزمان با سری SIMATIC S7 آغاز شد و صرفا دارای مدل compact است.


Simatic 505:

سری سیمتیک 505 از سال 1998 در چرخه تولید و عرضه قرار گرفت. SIMATIC 505 کنترلر قابل برنامه‌ریزی است که در مدلهای متنوعی عرضه شده و تمامی مدلها compact هستند. از ویژگیهای منحصر به فرد این سری از پی‌ال‌سی زیمنس میتوان به قدرت پردازش عالی و عملکرد Open-loop/Close-loop همزمان اشاره نمود.


LOGO! Logic Modules:

سیمتیک لوگو از جدیدترین سری PLCهای زیمنس می‌باشد که طراحی کامپکت دارد. LOGO بصورت اختصاصی برای استفاده در محیطهای کوچکتر و محدودتر طراحی شده و بطور عمومی در اتوماسیون ساختمان و یا ماشینهای کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد.




شرکت بازرگانی راه‌های طلایی البرز، تامین‌کننده انواع PLC و تجهیزات مرتبط از برند Siemens SIMATIC متناسب با نیاز شما همراهان عزیز.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان فنی ما از اینجا تماس حاصل نمایید.

  • از طراحی و اجرای نخستین خط تلگراف در آلمان تا طراحی سیستم‌های اتوماسیون صنعتی مدرن با زیمنس

برچسب زیمنس, پی ال سی, سیمتیک, simetic, siemens, plc